POLITICA DE RETUR

Dreptul de retragere (retur)

Conform OUG 34/2014 privind drepturile consumatorilor în cadrul contractelor încheiate cu profesioniştii, consumatorul beneficiază de o perioadă de 14 zile pentru a se retrage dintr-un contract la distanţă sau dintr-un contract în afara spaţiilor comerciale, fără a fi nevoit să justifice decizia de retragere.

Aliniatul 1 al articolului 2 din cadrul aceleiaşi prevederi legislative defineşte:

Consumator – orice persoană fizică sau grup de persoane fizice constituite în asociaţii, aşa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 din Ordonanţa Guvernului nr. 21/1992 privind protecţia consumatorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

Hydraulic Parts & Service SRL oferă posibilitatea de returnare a produselor în termen de 14 zile lucrătoare în următoarele situații:

Produs ce nu este conform cu specificațiile de pe site. Dacă produsul comandat se dovedește a nu fi conform cu specificațiile din ofertă, Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, consumatorul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de Hydraulic Parts & Service SRL.

Produse ce au fost livrate greșit. Livrarea altor produse decât cele solicitate trebuie semnalată către reprezentanții Hydraulic Parts & Service SRL, iar Consumatorul va refuza recepția produsului. Consumatorul poate solicita returnarea acestuia pentru înlocuire, iar dacă produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru înlocuire cu un produs similar sau rambursarea integrală a contravalorii. Dacă se agreează înlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, consumatorul va plăti diferența, respectiv dacă valoarea este mai mică, consumatorul va primi o rambursare parțială până la valoarea produsului înlocuitor. Costurile de retur și de transport pentru produsul înlocuitor, dacă este cazul, sunt suportate de Hydraulic Parts & Service SRL.

Renunțarea la cumpărare în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului este aplicabilă doar consumatorilor clienți persoane fizice care au achiziționat produsul la distanță respectând condițiile ordonanței de urgență nr. 34/2014.

Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunță la cumpărare, fără penalități și fără invocarea unui motiv, în termen de 14 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului.

Adresa de comunicare a notificărilor este office@hydraulicps.ro.

La expedierea produsului în vederea returului, vă rugăm să completaţi formularul de retur şi adăugaţi-l în colet, împreună cu produsul returnat.

Descarcaţi de aici formularul de retur.

Încheierea contractului de vânzare-cumpărare are loc în momentul emiterii facturii fiscale (acest document ține loc de contract conform legislației românești) și nu la plasarea comenzii sau la trimiterea prin email (sau alte mijloace de comunicare) a confirmării automate de primire a comenzii.

Produsele returnate trebuie să fie în aceeași stare în care au fost livrate, piesele dacă vor fi defecte se vor returna doar cu dovadă (factura din care reiese montajul/înlocuirea și chitanța/bonul precum că s-a plătit înlocuirea/montajul), că au fost montate într-un service autorizat RAR.

Cheltuielile directe de returnare a produselor vor fi suportate integral de către client.

Rambursarea contravalorii produselor achiziționate se va face în cel mult 14 de zile de la data denunțării cumpărării și este posibila numai prin transfer bancar.

Dacă rambursarea produselor sau a unui produs, în cazul comenzilor cu produse multiple, dintr-o comandă care a beneficiat de transport gratuit determină scăderea valorii totale a comenzii inițiale sub valoarea eligibila pentru transport gratuit din valoarea totală de rambursat se va reține contravaloarea transportului oferit inițial.

Se pot percepe taxe suplimentare cu o valoare între 0 și 50% din valoarea inițială a produsului pentru readucerea produselor la starea inițială în cazul returnării produselor uzate, deteriorate, etc.